För att värna om miljön ser vi såklart helst att du åker kollektivt, cyklar eller tar en promenad när du besöker Västerås Cityfestival.

Under den här menyn hittar du all information du kan tänkas behöva för att hitta hit. Har du några frågor, kontakta Västerås Turistbyrå visit@vasteras.se så hjälper de dig gärna.

Från och med onsdagen den 28 juni till och med söndag 2 juli är flera gator inom festivalområdet avstängda för trafik.

Buss

Väljer du att resa till Västerås med buss finns det olika alternativ beroende på varifrån du reser. Då stora delar av Västerås city är avstängt passerar alla bussar Västerås Centralstaion under festivalen, som ligger ca 2 minuter från festivalområdet.

VL

Med VL kan du resa inom Västmanland. För linjer och avgångar se www.vl.se eller 0771-22 40 00. Här kan du se deras omledningskarta under festivaldagarna.

Trafik i Mälardalen

TiM-samverkan omfattar all buss-, tunnelbane- och pendeltågstrafik inom Mälardalen.För linjer och avgångar se www.tim.se eller 0771-846 846.

Swebus
Swebus har flera avgångar till och från Västerås ut i landet. För avgångar och priser se www.swebus.se eller 0771-218 218.

Cykel

Vi rekommenderar dig att ta cykeln till festivalen. Dels för att det är miljövänligt men också för att det är ett smidigare transportmedel än bil under festivaldagarna. Det kommer finnas provisoriska cykelställ utställda vid utkanterna av hela festivalområdet.

Bil & Parkering

Kommer du med bil är det enklaste sättet att följa E18 till Västerås. Från E18 tar du dig till centrala Västerås via Emausmotet.Då festivalområdet täcker stora delar av city kan det vara svårt att hitta parkering längst med gator och torg.

Flera av gatorna inom området kommer under festivalen vara avstängda och vi rekommenderar dig därför att parkera i parkeringshusen eller vid Västerås Centralstation.

Tåg

Åker du långväga ifrån rekommenderar vi att du tar tåget fram och tillbaka till Västerås. Se www.sj.se för aktuella avgångar.

Från Västerås Centralstation är det ca 2 minuters promenad till festivalområdet.