Stora Torget blir Sverige-finska torget under festivalen!

4 maj 2015, kl. 08.22

Årets Cityfestival breddas ytterligare i ett samarbete mellan Västerås & Co och Västerås stad som finskt förvaltningsområde. Parternas ambition är att öka mångfalden och utbudet under Cityfestivalen. Sverigefinnar utgör 13 procent av Västerås befolkning och kommer att synliggöras på Stora torget lördagen den 27 juni.

Aktiviteter pågår från klockan 12.00 till 23.00. Torget fylls av barnföreställningar, marknad, Karaoke-Café och en mobil Konstbastu.

Från sen eftermiddag ersätts barnblocket av hip-hop, stand-up med Janne Westerlund och så kvällens höjdpunkter: Ocean to Burn, ett ungt Västeråsband med rock-/grunge- och bluesinriktning.

Ocean to Burn agerar förband till Markus Krunegård som äntrar Stora Torgscenen cirka klockan 21.00 för en gratiskonsert!

Krunegård är en populär, välkänd och prisad artist med fem album bakom sig. Den senaste släppt 2014, Rastlöst blod med hitlåten Du stör dig hårt på mig. Krunegård har sina rötter, förutom i Norrköping, i Pello i finska Tornedalen. Kvällen avslutas, passande nog, med Oi-punkbandet Perkele från Göteborg!

Perkele har lyckats bli ett av Europas ledande band i genren, och har spelat utsålda gig bland annat i Tyskland, Tjeckien och Spanien. Hela arrangemanget är frukten av ett samarbete med kommuner i Västmanland som hör till det finska förvaltningsområdet: Västerås stad, Köping, Hallstahammar, Surahammar, Fagersta och Skinnskatteberg samt Västerås marknadsföringsbolag Västerås & Co.

Se dagens program här