Programbild för Fredag 1 juli

Mimerscenen

Mimerscenen är Västerås Cityfestivals största scen. Den ligger på Fiskartorget och är entrébelagd.

Hitta hit (Google Maps)

Vy bild över Fiskartorget 2019. Foto: Pressbild

18:55 - 19:05 Vardagshjälten

19:05 - 20:15 Thomas Stenström

20:40 - 21:40 Estraden

22:00 - 23:00 Hov1

Musikbandet Hov1, Axel, Dante och Noel sitter ner och Ludwig står bakom.

23:30 - 01:00 Nause

Gator & Torg

Hela Västerås city lever upp under festivalen och runt om på gator & torg finner du marknadsstånd, festivalmat, lokala torghandlare och butiker!

Hitta hit (Google Maps)

Vy bild över gator & torg 2019. Foto: Pressbild

12:00 - 01:00 Tivoli

Nu blir det åka av! Axels Tivoli finns på plats i Stadsparken och på Aseatorget med många åk- och upplevelseattraktioner och ett antal lyckohjul.

Aseatorget

Stadsparken

12:00 - 01:00 Marknadsstånd

Återigen fylls Västerås gator med massvis av kläder, väskor och mycket, mycket mer. Ta din tid och strosa runt bland marknadsstånden i solskenet innan det är dags för festivalens underhållning. Se festivalkarta för mer info om platser.

18:00 - 01:00 Fiskartorgets festivaltält (18 år)

På Fiskartorget finns ett stort partytält som rymmer över 3000 personer med över 700 sittplatser.

Med placering framför Mimerscenen är detta platsen för dig som vill lyssna på musik, njuta av en öl, alkoholfritt alternativ eller ett glas rött och äta en god bit grillad mat. Här finns alternativen för alla, njut i solen eller i partytältet om du söker skugga.

@LIVE SCENEN

Alive-scenen är ett musikprojekt som drivs av studieförbunden i Västmanland. Syftet är att visa upp folkbildningens betydelse för det lokala musik- och kulturlivet. I år drivs scenen i samverkan mellan ABF, Studieförbundet Vuxenskolan och Sensus.

Hitta hit (Google Maps)

@live Västerås Cityfestival 2019. Foto: Pressbild

18:30 - 19:00 ROSE

Om du gillar du svängig rock från tidigt 70-tal måste du kolla in ROSE! Ett ”Americana-projekt” som startade våren -19, bytte spår i takt med medlemmarnas tillkomst och bortfall. Idag tre år senare har vi hittat rätt i vårt skapande, där vi lägger stor vikt på dynamik och groove i vår Rock’n’roll. Tidigt sa vi att influenserna kan hittas i och hos band som peakade 68-74, men naturligtvis så finns alltid samtiden lite närvarande.

 

Spotify

20:00 - 20:15 HARMONICA HAWK (Håkan Ehn)

Harmonica Hawk eller Håkan Ehn som han egentligen heter kommer att spela en soloakt med svängig och rykande blues, boogie & rock’n’roll på munspel och sång. Håkan har 21 miljoner views och 41.000 följare på sin youtube-kanal för munspel, så ta på dig munspelskepsen och kom till Alivescenen för en munspelsupplevelse i världsklass!

YouTube

20:30 - 21:00 TMO (The Mårtén Orchestra)

Västeråsbandet och Powertrion TMO (The Mårtén Orchestra) består av bröderna Valter, Erik och Uno Mårtén. Sättningen är gitarr, bas, trummor och sång. Den egenskrivna musiken är bred med progressiva inslag med grunden i pop och rock. Ibland bjuder dom även upp gästande musiker på scen.
Facebook

21:15 - 21:45 BLOOD AND BLACK LACE

Med drag från rockmusikens hela spektrum samt konst-och-filmmusik erbjuder Blood and Black Lace en mörk och kompromisslös musikalisk gryta, med atmosfär och dynamik i huvudfokus.

Linktree (samtliga länkar)SpotifyInstagram

22:00 - 22:30 COMMINOR

Comminor bildades år 2010 i Västerås och har bland annat beskrivits som skatepunk, punkrock, punk, neopunk, hardcore, emo, poppunk, rock och indierock.

Bandets två senaste skivor Let’s Call It ART (2016) och Answering Machine For Broken Dreams (2020) släpptes på Comedia records och finns länkade nedan:

Spotify: https://sptfy.com/8aMR

 

Comminor är:

Erik Liljeqvist, trummor
Simon Iversen, bas
Johanna Berndtsson, sång
Mathias Berndtsson, sång & gitarr
Victor Holm, sång & gitarr

 

SpotifyInstagram

Sensus Sweden

Scenen Sensus Sweden på Västerås Cityfestival presenterar några av de mest intressanta akterna som samarbetar med Sensus i hela landet. Scenen bjuder på en stor genrebredd med band och akter från norr till söder. Besök vår scen någon av dagarna för en otrolig upplevelse oavsett musikstil!

Hitta hit (Google Maps)

Sensus Sweden Västerås Cityfestival 2019. Foto: Pressbild

18:30 - 19:00 Namelle

Namelle har med hennes kaxiga elektroniska pop gjort hundratals gigs och varit i många olika länder för att både skriva, spela in och uppträda. Hennes låtar biter sig fast och hennes unika röst fångar lyssnarens uppmärksamhet. 2018 var hon med i ”INES Talent”, blev signad av Loudkult och släppte sin debut EP 2021.Våren 2022 var hon i LA och gjorde klart hennes andra EP som kommer släppas detta år.

20:30 - 21:00 Coral the Color

Coral the Color är ett indiepopband som skriver tät och energirik musik med ett sound som drivs av gitarrer med delar inspirerade såväl från brittpop som den svenska 10-talspoppen. I kombination med Tobias sårbara röst förmedlar de känslor som desperation, ängslighet och beundran, i ständig jakt på den perfekt känslomässigt breda live-showen.

NOM Festivaltält

16:00 - 01:00 Governor Andy & SKA BOGGIE

CHANGE LANGUAGE