Programbild Lördag 2 juli

Mimerscenen

Mimerscenen är Västerås Cityfestivals största scen. Den ligger på Fiskartorget och är entrébelagd.

Hitta hit (Google Maps)

Vy bild över Fiskartorget 2019. Foto: Pressbild

17:40 - 17:55 Connection Rap West

18:00 - 18:50 Ricky Rich

19:05 - 20:05 Mares

Gruppbild på bandet Mares. Två killar sitter i fönstret, en på golvet och två i soffan.

20:20 - 21:10 KIDDO

21:30 - 22:30 Victor Leksell

22:45 - 23:45 LBSB

23:59 - 01:00 JOHN DE SOHN

Gator & Torg

Hela Västerås city lever upp under festivalen och runt om på gator & torg finner du marknadsstånd, festivalmat, lokala torghandlare och butiker!

Hitta hit (Google Maps)

Vy bild över gator & torg 2019. Foto: Pressbild

12:00 - 01:00 Tivoli

Nu blir det åka av! Axels Tivoli finns på plats i Stadsparken och på Aseatorget med många åk- och upplevelseattraktioner och ett antal lyckohjul.

Aseatorget

Stadsparken

12:00 - 01:00 Marknadsstånd

Återigen fylls Västerås gator med massvis av kläder, väskor och mycket, mycket mer. Ta din tid och strosa runt bland marknadsstånden i solskenet innan det är dags för festivalens underhållning. Se festivalkarta för mer info om platser.

18:00 - 01:00 Fiskartorgets festivaltält (18 år)

På Fiskartorget finns ett stort partytält som rymmer över 3000 personer med över 700 sittplatser.

Med placering framför Mimerscenen är detta platsen för dig som vill lyssna på musik, njuta av en öl, alkoholfritt alternativ eller ett glas rött och äta en god bit grillad mat. Här finns alternativen för alla, njut i solen eller i partytältet om du söker skugga.

@LIVE SCENEN

Alive-scenen är ett musikprojekt som drivs av studieförbunden i Västmanland. Syftet är att visa upp folkbildningens betydelse för det lokala musik- och kulturlivet. I år drivs scenen i samverkan mellan ABF, Studieförbundet Vuxenskolan och Sensus.

Hitta hit (Google Maps)

@live Västerås Cityfestival 2019. Foto: Pressbild

12:45 - 13:15 BONE FOR TUNA

BONE FOR TUNA är ett energiskt och melodiskt hardcore/punk-band som blandar allt från grunge till post-metal. Tidigare i år släpptes debutalbumet ”FULL LENGTH COMPACT DISC” och nu ser bandet fram emot att äntligen få framföra låtarna för en levande publik.

FacebookInstagramSpotify

14:15 - 14:45 EL SUECO & THE ROCK

El Sueco & The Rock är baserat i Västerås och har spelat hårdrock, funkrock samt bluesrock sedan juli 2018. Det som började som ett soloprojekt förvandlades senare till en trio. Projektet föddes ursprunglingen i Buenos Aires men föddes på nytt här i Sverige. Detta musikaliska projekt är främst på spanska men gör även musik på svenska och engelska. Influenserna kommer från den argentinska rockscenen som La Renga, Divididos, Gustavo Cerati, Soda Estero, Cabezones, Los Piojos – samt internationella influenser som Red Hot Chili Peppers, Green Day, Nickelback – för att bara nämna ett fåtal band.

SpotifyFacebookInstagram

15:00 - 15:30 NO PROGRESS

No Progress är ett anrikt coverband från Surahammar med över 200 års sammanlagd musikalisk erfarenhet. Bandet har en bred repertoar med låtar från de flesta genrer från 50-talet till nutid. No Progress – ’cause rock’n’roll is good for your soul!

Bandet består av fem personer:

Urban ”Buppen” Palm – Bas

Micke Englund – Trummor

Lasse Väänänen – Gitarr

Robban Andersson – Gitarr

Örjan Larsson – Sång, gitarr, keyboard

 

 

YouTubeFacebook

15:45 - 16:15 AROS MARSHALLS

Aros Marshalls består av fem killar i mogen ålder samt en ung tjej; Moa Olivensjö, Börje Axelsson, Henry Ceder, Jack Klagsbrunn samt bröderna Lasse och Tobbe Henrikson (De tre sistnämda har sitt ursprung i ACKES Poporkester.) Bandet har sina rötter i 50-, 60- och 70-talsmusiken, men med Moa i bandet får dom fler influenser – och framför allt – hon sänker medelåldern och höjer spelglädjen!

Aros Marshalls inspireras av att få spela tillsammans och från scen möta en härlig publik. Dom spelar POP, ROCK, JAZZ & BLUES för sittande publik eller till dans!

HemsidaFacebook

17:15 - 17:45 CROWN

Crown från Västerås är ett band som spelar 70-tals-inspirerad rock. De bildades 2019 och har bl.a. spelat på Cafe Moasic där de gjorde succé! Crown spelar enbart eget material med grym energi och pondus. Måste ses!

SV Västmanland

18:00 - 18:15 SMÄLLKARAMELLERNA

Med sångglädje utöver det vanliga bjuder Smällkaramellerna på en konsert ni sent ska glömma. Vi törs lova att du kommer bära på ett leende för resten av dagen.

YouTubeSV Västmanland

19:15 - 19:45 SUGAR HIGH

Om du gillar Power Rock måste du kolla in Stockholmsbandet Sugar High, de spelar enbart eget material.

19:15 - 19:45 SUGAR HIGH

Sugar High är en trio och gruppen har sina rötter i Södertälje i Stockholm. Gruppen har spelat tillsammans i flera år och har precis släppt en ny skiva med titeln ”It´s Rock n Roll”. Sugar High spelar Power Rock som är full av tunga riff, ett härligt gung och en massa energi.

 

 

Spotify

20:00 - 20:30 RIST

RIST består av tre gubbar som spelar en blandning av punk och rock n roll med mycket ös och mycket melodier. Spår finns av gamla synder som Prins Carl, Jamborees samt Roadkill Joey som finns med i bagaget.
YouTube

20:45 - 21:15 MOTHER´S HOPE

Om du diggar Prins Svart eller Gov´t Mule är Västeråsbandet Mother´s Hope perfekt dör dig! Mother’s Hope är ett svenskt rock band med en helt egen stil och driv som har funnits i över tio år. De skriver egen musik med ett grymt sväng och finns på Spotify

 

 

 

SpotifyHemsida

21:30 - 22:00 VÄRLDEN BRINNER

Ett av Sveriges nyare rock/punk-band med medlemmar från Västerås och Stockholm. De började spela tillsammans 2016 och blev snabbt en uppskattad del av den svenska rock/punk-scenen. Deras liveshower är något speciellt! Med en explosiv frontkvinna och ett energifyllt band är det en ren glädje att uppleva. Den första fullängdare fick lysande recensioner och blev utsedd till bästa punkalbum i Sveriges största musiktidning, Close-up magazine.

SpotifyFacebookInstagram

Sensus Sweden

Scenen Sensus Sweden på Västerås Cityfestival presenterar några av de mest intressanta akterna som samarbetar med Sensus i hela landet. Scenen bjuder på en stor genrebredd med band och akter från norr till söder. Besök vår scen någon av dagarna för en otrolig upplevelse oavsett musikstil!

Hitta hit (Google Maps)

Sensus Sweden Västerås Cityfestival 2019. Foto: Pressbild

15:30 - 16:00 Mad Pennys

Mad Pennys som är ett relativt nystartat band består av Anders Bloom/munspel och sång, Björn Lindblom/gitarr, Christer Olofsson/trummor, Helena Österlin/sång, Kicki Säteri/bas och Olle Ek/gitarr. Anders, Björn och Kicki som startade bandet får anses som ganska oprövade kort både som musiker, medans de andra tre har medverkat i ett flertal lokala band genom åren, Christer (Sista skriket, Old oak och är även nuvarande medlem av Zomby woof), Helena (Ungerska baletten och Under Cover med flera) och Olle Sall B Dead, Woods och Los Traficantes bland annat.

16:30 - 17:00 Swaya

Sextetten Swaya är ett band baserat i Borlänge som har rotfästet i psykedelisk soul. De är inte rädda för att tassa över genrer och ge liv åt det tunga såväl som det hoppfulla och med deras lekfulla och reflektiva texter bjuds lyssnaren in till ett ljudlandskap utan gränser. Med inspiration av musik från alla världens hörn har de siktet på att bredda den svenska musikscenen med soulfusion. Swaya har tidigare släppt två singlar från deras kommande EP ”Surely, Sunny Side”.

Instagram

19:30 - 20:00 Emetropia

Emetropia är ett symfoniskt metalband från Linköping som levererar melodiös och energirik metal, inspirerat av band såsom Epica, Therion och Amorphis. Med sin mix av power och progressivitet, ackompanjerat av poetiskt skrivna fantasyberättelser, utlovar Emetropia såväl den nya som den erfarna lyssnaren en fräsch upplevelse och en häftig liveshow. Debutalbumet “Equinox” släpptes i februari 2022 och har mottagits väl av både kritiker och fans. Skivsläppet följdes upp av en Europaturné som förband till det italienska power metal-bandet Visions of Atlantis.

Spotify

20:30 - 21:00 Soulsaga

Soulsaga har länge verkat i rap-scenens karga utkanter med ena foten i lyricismen och den andra i mystiken. Han har uppträtt mycket med akustiskt liveband, skördat en del framgångar på Poetry Slam-scenen och senaste året har han varit mest aktuell som en av medlemmarna i gruppen ”The Dishonest Few”. I dagsläget är han hungrigare än någonsin och i full färd med att knyta ihop de sista trådarna inför sin kommande fullängdare. Vid sin sida har han delar av livebandet och vapendragaren Zafu.

YoutubeSpotifyFacebook

NOM Festivaltält

16:00 - 01:00 Governor Andy & SKA BOGGIE

CHANGE LANGUAGE