Mimerscenen

Mimerscenen är Västerås Cityfestivals största scen. Den ligger på Fiskartorget och är entrébelagd.

Hitta hit (Google Maps)

Vy bild över Fiskartorget 2019. Foto: Pressbild

18:00 - 18:40 ADAAM

19:00 - 19:40 Myra Granberg

20:00 - 20:30 Felicia Takman

21:00 - 22:00 Molly Sandén

22:30 - 23:30 Newkid

Gator & Torg

Hela Västerås city lever upp under festivalen och runt om på gator & torg finner du marknadsstånd, festivalmat, lokala torghandlare och butiker!

Hitta hit (Google Maps)

Vy bild över gator & torg 2019. Foto: Pressbild

12:00 - 01:00 Marknadsstånd

Återigen fylls Västerås gator med massvis av kläder, väskor och mycket, mycket mer. Ta din tid och strosa runt bland marknadsstånden i solskenet innan det är dags för festivalens underhållning. Se festivalkarta för mer info om platser.

12:00 - 01:00 Tivoli

Nu blir det åka av! Axels Tivoli finns på plats i Stadsparken och på Aseatorget med många åk- och upplevelseattraktioner och ett antal lyckohjul.

Aseatorget

Stadsparken

18:00 - 01:00 Fiskartorgets festivaltält (18 år)

På Fiskartorget finns ett stort partytält som rymmer över 3000 personer med över 700 sittplatser.

Med placering framför Mimerscenen är detta platsen för dig som vill lyssna på musik, njuta av en öl, alkoholfritt alternativ eller ett glas rött och äta en god bit grillad mat. Här finns alternativen för alla, njut i solen eller i partytältet om du söker skugga.

@LIVE SCENEN

Alive-scenen är ett musikprojekt som drivs av studieförbunden i Västmanland. Syftet är att visa upp folkbildningens betydelse för det lokala musik- och kulturlivet. I år drivs scenen i samverkan mellan ABF, Studieförbundet Vuxenskolan och Sensus.

Hitta hit (Google Maps)

@live Västerås Cityfestival 2019. Foto: Pressbild

17:30 - 18:00 NIVÅ62

Nivå62 bjuder på sköna låtar från förr – gott och blandat, rock och pop. Det handlar om covers från 70- och 80-talet som dom gillar. Bandet består av fyra kompisar från Västerås som spelat tillsammans under många år, till och från under olika bandnamn och i olika konstellationer. Det har gått några år sedan dom satt på Sigmafiket!
Bandet består av Christer Djäknegård trummor, Henning Eckerborn elbas och sång, Tomas Persson gitarr och sång samt Birger Wallsten gitarr och sång.

18:15 - 18:30 ELLYS HJÄLTAR (LINEDANCE)

Upplev härlig linedance tillsammans med Elly Sjökvist och hennes glada seniorer. Ta med cowboyhatten och cowboystövlarna!! Yihaaaaa!!

Vill du börja med Linedance? Kontakta SV Västmanland

18:45 - 19:15 FATERUS

I Västerås började några vänner och bröder lira ihop.
Jens, Dan, Tobias och Andreas började jamma på idéer och låtar, en skön känsla spred sig när de lirade och det började så ett frö till vad som skulle bli Faterus. Idéerna fortsatte komma och kemin var ett faktum. Musiken och uttrycket är nummer ett, vart den tar dig när den spelas. Oftast inkluderar det tunga gitarrer, groove, jam och ett bryt från det förväntade. Faterus vill hålla det kreativa uttrycket först och är inte rädda för att låta det andas, ta tid, förändras eller kännas. Faterus spelar groovig, benig, stenig grunge/stonerock. Det har släppts 2 låtar 2020 & ett släpp med 6st låtar är nu på g.

Bandet består av:
Jens Åkerlind, Tobias Johanson, Dan Ring & Andreas Åkerlind

SpotifyInstagramYouTube

20:15 - 20:45 OLD ROCKERS

Upplev ”Old Rockers” som spelar kända låtar i genren svängig rock, hårdrock! Om du gillar musik från 70, 80 och 90-talet kommer du gilla detta!

SV Västmanland

21:00 - 21:30 42 FACES

Bandets musik är i grund och botten rock, men med influenser av jazziga och funkiga delar och lite tyngre och kaosartade partier.

Sång/bas: Duncan Alexander

Gitarr: Andreas Kühnemann

Trummor: Maximilian Odehag

Sensus Sweden

Scenen Sensus Sweden på Västerås Cityfestival presenterar några av de mest intressanta akterna som samarbetar med Sensus i hela landet. Scenen bjuder på en stor genrebredd med band och akter från norr till söder. Besök vår scen någon av dagarna för en otrolig upplevelse oavsett musikstil!

Hitta hit (Google Maps)

Sensus Sweden Västerås Cityfestival 2019. Foto: Pressbild

19:30 - 20:00 Sötnos

Sötnos är pop/grunge-bandet från Stockholm bestående av producenterna Albin Eidhagen och Tore Bojsten. Dessa dresserade gullegrisar må verka harmlösa, men med deras filterlösa humor och distade gitarrer är dom nu redo att piska upp musikvärlden. Debutsingeln ”Good Times” gick raka vägen in på P3:s spellista och hyllades högt i både den svenska och internationella bloggosfären. Den 22 april släppte de sin andra singel ”Karma”. Sötnos är 100% self made, musiken är producerad i hemmastudios och inspelad i vänners replokaler. Det luktar 90-tal, Wunderbaum och skinnsäten men produktionerna smäller på som 2022.

21:30 - 22:00 Tailor Hill Station

Tailor Hill Station med rötterna i Borlänge/Sverige grundades 2017. Bandet består av en mångsidig uppsättning av musiker med olika bakgrund, vilket ger musiken en helt unik identitet. Sedan 2017 har Tailor Hill Station skrivit och producerat låtar till deras berättarserie ”Authentic Stories” och har släppt ett antal singlar. Nya låtar skrivs och produceras hela tiden. Musiken kan bäst karakteriseras pop smakfullt kryddad med inslag av rock, country och Americana. Texterna är inspirerade av egna livserfarenheter och med sin autenticitet och äkthet går de rakt in i hjärtat.

HemsidaSpotify

ÅASEN

Vid Västerås Stadsbibliotek hittar du Åasen, en kreativ plats för barn och vuxna. Här kan du under festivalen prova på och uppleva olika aktiviteter.

Hitta hit (Google Maps)

Tåg som åker genom Åasen 2019. Foto: Pressbild

13:00 - 16:00 Västerås stadsbibliotek

Välkomna till Västerås stadsbibliotek i botaniska trädgården!

Biblioteket har program för barn i alla åldrar Torsdag-Lördag!

I Barnens botaniska kan du leka,måla,bygga och skapa ljud, spela boktennis, bygga boktorn samt gå på insektssafari.

Du kan också vara med i pappersflygplans VM, bygga ditt egna Lego bibliotek, läsa böcker och lyssna på musik med mera…

Våra öppettider i botaniska trädgården är Torsdag och Fredag kl. 13-16 och Lördagen håller vi öppet kl. 11-14.

Kom och upptäck biblioteket!

Hemsida

NOM Festivaltält

16:00 - Governor Andy & SKA BOGGIE

CHANGE LANGUAGE