Pressbild Veronica Maggio

Fredag 28 juni

VERONICA MAGGIO

Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans och nått otroliga kommersiella framgångar med sina sju kritikerrosade album – samtliga multi-platina. Hon har slagit rekord på Spotify med över 1 miljard streams och är därmed den första artisten – någonsin – vars låtkatalog på svenska når den magiska milstolpen. Veronica Maggio var Sveriges fjärde mest streamade artist på Spotify under 2022 och 2023 och vinnare av titeln “Årets P3 Ikon” 2024.

Under våren och sommaren 2023 upplevde Veronica Maggio en rekordstor publik och samarbetet med Miriam Bryant resulterade i den mästerliga låten “Under någon ny” – en låt som hyllats unisont i media, genererat över 16 miljon streams på Spotify, blivit dubbelt P3 Guld-nominerad och vinnare av det ärofyllda priset “Årets låtcitat” på P3-Guldgalan 2024. En av sommarens största låtar hos P3 var Veronicas samarbete med NOTD i låten ”Occhi D´Amore” och året avlutades med en #1-singel i ”Det kommer aldrig vara över för mig”.

Veronica Maggio har varit en av de mest önskade artisterna under alla år och fredag 28 juni står hon äntligen på Mimerscenen.

 

Veronica Maggio
Fredag 28 juni Mimerscenen