PROGRAM

torsdag

27 juni
 • Rytterne Röj är ett rockband kända för sin spelglädje och energiska scenshower. De startade vid en lokal sockenfest och har snabbt expanderat med spelningar på många orter. Deras musik mixar klassiska hits från 50- till 80-talet med egenproducerat material. Bandets motto är att ”rockmusik är inte så blodigt allvarligt”, vilket återspeglas i deras positiva inställning och förmåga att sprida glädje.

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  Hemsida
 • Sveriges favoritduo Medina, med Sam-E och Alibrorsh, intar scenen för en kväll fylld av hög energi, dansvänliga beats och oförglömliga hits. Med rötter i Tunisien och hjärtat i Sverige, kombinerar Medina traditionella rytmer med moderna ljud, vilket resulterar i en unik mix som får alla att röra sig till musiken.

  Missa inte chansen att se Medina live på Brasserie Stadsparken. Fånga stämningen, dansa natten lång och skapa minnen som varar för evigt.

  Boka dina biljetter nu och förbered dig på en musikupplevelse utöver det vanliga!

   

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  HemsidaKöp biljetterFacebook
 • Westridge bluesband spelar svängig blues där de genom egna tolkningar utforskar bluesens olika storheter.
  Bandet grundades 2021 av trumslagaren Kjell Andersson. Den riktiga kemin infann sig dock 2023 med den nuvarande konstellationen av duktiga musiker.
  Bandet består av:
  Richard Maxe – sång
  Stefan Persson – munspel
  Björn Jacobson – Gitarr
  Jonas Arnqvist – keyboard
  Pahtric ”Basputte” Lindström – bas
  Kjell Andersson – trummor

  kontakt@westridgebluesband.se

  Facebook
 • Her Dead Friends är ett post-hardcore/metalcore band som är känt för sina otroligt energifyllda liveshower. Med 110% energi på scen, kostymer och ett genomtänkt koncept, skapar de en helhetsbild som få kan matcha. Låtar som ”Turmoil and Chaos” och ”Bite the Bullet” får alltid publiken att explodera av energi. Bandet består av Alexander Goliath på sång, Jesper Kaas på trummor, Oscar Palm på gitarr och Oskar Thorvaldsson på bas. Samt en livegitarrist på prov vid namn Malte. Detta framträdande vill man inte missa!

  InstagramSpotifyÖvrig länk
 • Vi är ett gäng glada pensionärer, som lirar dragspel. Vi ackompanjeras av trummor, bas och gitarr. Vi saknar inte en violin heller. Vi ska framföra några gammaldans-låtar som schottis och hambo. Försöker oss också på en jazzlåt och en Benny Anderssons låt. Hoppas det svänger…

  Hemsida
 • Världsmusikorkestern blandar nyinflyttad traditionell musik med de låtar som funnits i Västmanland i många generationer och blir i denna sättning till en unik mix av nyskapad tradition med världens alla hörn som hemland.

  HemsidaInstagramFacebook
 • Gitarrer, fiol, svenska texter och ett jävla anamma! I den världen rör sig Änglar Krigare Banditer som blandar svensk progg, visa och punkrock, så att det som ibland är ett lugnt vemod kan gå över i fullt ställ. Loger och scener har delats med bla David Ritschard, Stefan Sundström, Perssons Pack och Charta 77.

  FacebookSpotify
 • Vi är 4 glada grabbar som gillar hård musik, snabba trummor, basriff och melodiska gitarrer. Slår man ihop detta så får man Soddus! Med en bred blandning av metal genren så bjuder vi på nackspärren.

  FacebookInstagramSoundcloud
 • Med varm hand överlåter vi åt Lukas Renklint att inviga Västerås Pridefestival 2024 – den 12: för vår förening. Kom till Regnbågsparken och fira det tillsammans med oss

  Lukas beskriver sig själv som ett kreativt kaos av queer energi. Den arbetar med HBTQIA-frågor genom att skriva barnböcker med mycket queer representation, genom lajv, lekfulla aktiviteter och föreläsningar tillsammans med sin mamma om Lukas egen transprocess ur bådas perspektiv.
  Utöver att kämpa för HBTQI rättigheter bygger Lukas fler drakar än vad som ryms i hans hem och nördar pedagogik.

 • Att lyssna på Mujingas låtar menar artisten själv ska ge en känsla av hopp och motivation, vilket är något som han framförallt strävar efter att förmedla med sin musik. Artisten gillar även därför att hämta inspiration från verkligheten och saker som han själv och andra har upplevt eller upplever, vilket kan vara både positiva och negativa händelser.

  Det som fick Mujinga att börja skriva “Va dig själv” var hans tankar kring vårt nutida samhälle och de orättvisor som finns. Han menar att “Fler upplever allt större oro över att kunna vara sig själva om man har en annan läggning, kön, hudfärg, religion eller kultur”.

  Texten innehåller både personliga och berörande ord och meningar som får en att reflektera över hur vi är mot varandra. Samtidigt som den inspirerar till att, som titeln uttrycker, vara sig själv utan rädslan för vad andra tycker och säger.

 • Liam Teasem är en charmig badboy med rötterna inom teaterscenen. De senaste åren har denna internationella Draglesque artist uppträtt på flera stora scener och pridefestivaler i Sverige. Han åker även
  runt med sin Dragking pjäs och workshop där han inspirerar andra att testa på att kinga. Han är även med och anordnar Sveriges enda dragking läger. Nu är han äntligen här och har ett mål för den här eftermiddagen och det är att få er alla att le.

  Kl 15.00 har Liam en kostnadsfri workshop där en kan prova på att kinga. Läs mer info i programmet.

 • OBS! Hålls på Karlsgatan 2 (K2)

  Kom och lyssna på ett föredrag om en alldeles speciell HBTQ-person i 40-talets Sverige!

  Kai Gullmar var en av Sveriges första kvinnliga schlagerkompositörer och gjorde sig också känd som artist och filmskådespelare. I dag är det också allmänt känt att hon hade flera samkönade förhållanden och att hon levde sina sista trettio år tillsammans med dansaren Rita Rosenberg.

  Journalisten Ingela Hofsten har skrivit en bok om Kai Gullmar och kommer den här dagen att berätta om henne och om hur hon formades till den orädda pionjär hon var. Vi kommer att få se bilder och förstås höra smakprov på Kai Gullmars låtskatt.

   

 • Gunilla Albert, styrelsen RFSL Västmanland

  RFSL har stått stadigt i frågor om mänskliga rättigheter, våra rättigheter sedan 50-talet och tänker fortsätta göra så – vi backar inte om rättigheter. Ett progressivt samhället skyddar redan vunna rättigheter genom att ta nya steg framåt. Inte backa.

 • Kattatonika är en hiphopartist, producent och rappare som blandar själfull introspektion över jazziga beats med politisk aggression över dansanta bangers

  Med sig på scenen har hon sångarna Jos och Chia samt DJ DIOON. Det utlovas sväng, groove och bars!”

 • Workshop – Prova på att kinga under Västerås Pride!

  Nu har kingen av Tease äntligen kommit till Västerås. Så varför inte passa på att gå en workshop och låt dig inspireras att plocka fram din inre king.

  Några av de saker som du får testa på är:
  – Kroppsspråk och status
  – Röst
  – Sminkning /skuggning/ applicera skägg.
  – Tips angående att skapa ett nummer som king.

  Självklart kommer det finnas tid till frågor.
  Inga förkunskaper krävs. Det kommer att finnas smink, kostym och peruker på plats.

  OBS! Växhuset! Ingång från Utanbygatan.
  Torsd. 27 juni kl. 15.00~18.00
  Ålder från 13-101 år.Max antal är 20 personer, ingen avgift.                    Föranmälan till info@vasteraspride.se

  Med stöd av ABF

 • Det här vill ni inte missa!

  Ingrid Stenlund är scenpoet och spoken word-artist, född i Eskilstuna men bosatt i Uppsala. I ett relationsnära berättade fångar hon dramatiken i det lilla i livet. Tonen är skarp, innerligen och underfundig. 2023 kom hon på andraplats i Svenska Mästerskapen i Poetry Slam. Poesin tolkas och ackompanjeras av kontrabasisten Anton Berndts.

   

   

 • Under Västerås Pride kan ni äntligen säga ja till varandra, antingen under en vacker Rödbok eller med himlen som tak. Det kommer finnas en queer präst för kyrklig vigsel och en queer vigselförrättare om ni vill ha mer av en ceremoni.                                  Eller varför inte göra som Qla föreslår om en redan är gift – ”kom och förnya era löften”

  Glöm inte ta med eran hindersprövning!

  Queerteolog: Peter
  Queer vigselförrättare: Qla

 • Kom och dansa!

  Vi på Hardcore Dance Complex älskar att sprida dansglädje!

  Därför bjuder vi in alla som är på Cityfestivalen till en mini-workshop.

  Kom och lär dig en rolig koreografi!
  Alla kan vara med, ingen tidigare erfarenhet krävs.
  Vi ses vid scenen i Regnbågsparken, torsdag 27 juni kl.16:15 🌈
  /Hardcore Dance Complex

 • Agnes Hustler är artisten & låtskrivaren som nyligen kommit ut som sjöjungfru.

  Musiken är somrig organisk pop med budskap om att ta hand om våra vatten och liven däri.
  Mermaid Summer-turnén kommer till Västerås Pride Regnbågsscen 27 juni.

   

 • Vi är tre personer som alla gjort musik, tillsammans och fristående under många år. Vi har varit runt och spelat på samt arrangerat open-mic spelningar.
  Vi gör hiphop och är riktigt energiska på scen.

  SpotifyInstagram
 • Vi är ett ungdomsband från Uppsala! Vi började spela tillsammans förra året och den nionde februari i år släppte vi vår debut EP, Insecurity And Sound.

  SpotifyTikTokInstagram
 • In the year 2024, from the inky depths in a realm cloaked in shadows, there emerged a sound, a resonance that whispered through the alleys, danced upon the wind, and echoed like forgotten dreams. It had been trapped for what felt like eons of time, and now it was time to unleash it into the world.

  The music of Nothing But Grey holds the weight of the dark and the many shades of grey, characterized by powerful storytelling and haunting melodies. It promises a brighter future, beckoning from the depths of perpetual darkness.

  The first release will be ”Stolen Star” during the summer of 2024.

  SoundcloudInstagramFacebook
 • Vid en dunge längs med E18, i korsningen mellan visa och country, står en trubadur som inte kan skaka av sig skogens lockrop, redo för nästa tillfälle att framföra sin lek med ord. Grundreceptet: En näve hemlängtan, en nypa egensinnighet och ett halvt paket Löfbergs lila.

  Linnea Lidberg är aktuell med sin debut-EP, Ack Skogarna, som släpptes via Ella Ruth Institutet 20/3. Ack Skogarna är harmoniserade funderingar kring tillhörighet, relationer och utekvällar runt 30-strecket. Titelspåret är ett bearbetande av hemlängtan där skogen blir en symbol för det saknade. ”Att vi har att göra med en poet känns uppenbart”, skriver Värmlands folkblad i en recension om EP:n.

  Under våren har Linnea gjort två releasespelningar, på Scalateatern i Stockholm och på Bakgården i Karlstad. Hennes musik har uppmärksammats i flera artiklar och bloggar och har jämförts med bland annat David Ritschard, Lisa Ekdahl, Dolly Parton och Mikael Wiehe. I sommar syns hon live både solo och med bandet som utgörs av Minna Bolin, Viktor Lundin och Filip Magnusson.

  SpotifyInstagramYoutube
 • Elvira Frey är en mångsidig och genreöverskridande musiker som utforskar och blandar influenser från olika musikstilar. För henne har det förväntade aldrig varit särskilt intressant. Att tillbringa en vinter i Norrbotten innebar självklart att bo i en husvagn med en egeninstallerad vedkamin, för det är just nyfikenheten på det oväntade som driver henne. Med sin unika ljudbild utmanar Elvira Frey på samma sätt det traditionella, genom en sammanflätning av jazz, svensk folkmusik, soul, skogen och älven.

  SpotifyInstagramYoutube
 • Här får du se och testa på graffiti-kultur med erfarna konstnärer.

  Barn kommer kunna testa på plats, turordning med några i taget så länge färg räcker.

  Välkomna!

  Aktiviteten sker mellan kl.16-19

  Målgrupp: Barn och unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

   

   

  Hemsida
 • Välkommen på roliga sommarlovsaktiviteter tillsammans med here 4U!

  Massor av skoj såsom ansiktsmålning, rättvisefotboll, rita och måla, jonglering, frisbeegolf, tipspromenad, såpbubblor, gör egna armband och bara vara.

  Vid fint väder är vi i Botaniska trädgården, vid lite sämre väder håller vi till inne i bibliotekets hörsal.

  Det bjuds även på lunch och fika, välkommen!

 • Alla åldrar välkomna! 

  Plats: Konstlabbet 

 • Käpphästen består av en käpp och överst ett hästhuvud, ursprungligen snidat i trä, med tömmar/tyglar till hästens grimma. På 1800-talet fanns käpphästen även med hjul fästade längst ner på käppen för att minska friktionen mot marken. Genom att springa galopperande med käppen placerad mellan benen kunde barnet fantisera att det red på en häst där de egna benen låtsades vara hästens ben.

 • I länsmuseets utställning om forntiden finns det många väldigt gamla saker. De flesta har grävts fram av arkeologer. Men hur går det egentligen till att gräva upp saker ur marken?

 • Västerås Stads gatuartister bjuder på en härlig musikalisk resa med en salig blandning av gammalt och nytt, poppigt och rockigt

 • Alla åldrar välkomna!
  Plats: utomhus längs Karlsgatan

 • Alla åldrar välkomna! 

  Plats: Konstlabbet 

 • Alla åldrar välkomna! 

  Plats: Konstlabbet 

 • Gör din egen filtisfigur. Det enda du behöver ta med dig är din kreativitet!

 • En pin, knapp eller badge, ibland rockslagsmärke, är ett märke eller ett emblem med nål som fästs på klädesplagg (exempelvis tröja, jacka eller kavaj) eller en anslagstavla. Avsikten kan vara att visa upp en tillhörighet, sprida ett budskap eller en åsikt.

 • Kom och lyssna på ett föredrag om en alldeles speciell HBTQ-person i 40-talets Sverige!

  Kai Gullmar var en av Sveriges första kvinnliga schlagerkompositörer och gjorde sig också känd som artist och filmskådespelare. I dag är det också allmänt känt att hon hade flera samkönade förhållanden och att hon levde sina sista trettio år tillsammans med dansaren Rita Rosenberg.

  Journalisten Ingela Hofsten har skrivit en bok om Kai Gullmar och kommer den här dagen att berätta om henne och om hur hon formades till den orädda pionjär hon var. Vi kommer att få se bilder och förstås höra smakprov på Kai Gullmars låtskatt.

  Plats: Karlsgatan 2 – Hörsalen

 • MUSIK FRÅN 18.00 – FRI ENTRÉ

  NOM SOUNDSYSTEM FEAT. GOV. ANDY  FRÅN 22.00

  Hemsida

fredag

28 juni
 • Henko Benko är ett fullfjädrat partyband som specialiserar sig på att underhålla på en mängd olika evenemang, inklusive krogar, företagsevent och privata tillställningar. Vårt mål är att tillsammans med dig som arrangör skapa en oförglömlig upplevelse för både vår publik och dina gäster. Vi anpassar vårt framträdande för att matcha atmosfären och energin på ditt evenemang, och ser till att alla närvarande får en minnesvärd kväll fylld med dans och glädje. Med en bred repertoar och en passion för liveunderhållning garanterar vi att Henko Benko levererar en feststämning som höjer nivån på varje festlighet.

   

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  Hemsida
 • E-Type började sin musikkarriär 1991 när han tillsammans med Stakka Bo hade ett band och släppte några singlar utan större framgång. Det var när han som soloartist började jobba med Denniz Pop och Max Martin 1994 som det stora genombrottet kom. ”Set The World On Fire” var singeln som spelades i varenda radio och på varje disco i Sverige. Efter det har E-Type varit en trogen ”hitmaskin” och släppt låtar som ”This Is The Way”, ”Here I Go Again”, ”Russian Lullaby”, ”Paradise”, ”Life”, ”Angels Crying”, ”Campione 2000″… och listan tar inte slut där.

  E-type är en av landets mest pålitliga leverantörer av radiohits. Låtar som både fyller klubbarnas dansgolv och drar mängder av åskådare till konserter. På den punkten är det egentligen kanske inte så mycket som ändrats sedan debuten. Det har bara blivit mer.

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  Hemsida
 • ”Kultur har ingen åldersgräns”

  Synesthesia – Ett kulturkollektiv i Västerås.

   

  Instagram
 • Publiken kan förvänta sig mycket energi och ljud i lite varierande stilar, men oavsett vilken stil som spelas så drunknar alla låtar i psykadelia och garage-rock-ljudet. Showen har en positiv anda och bjuder in till både hoppande och dansande av alla sorter.

  InstagramSpotify
 • Bosses Bibliotek spelar gubbrock och kända covers.
  Bandet består av Mattias på gitarr och sång, Göran på trummor och Anders på bas och kör.

 • VolTunes: Cover band founded a year ago in Vasteras, we are a group of internationals coming from Turkey, Greece, Mexico, Morocco, Italy and Poland. By having a multicultural band we can leverage our music knowledge and experience. This is what makes VolTunes unique and we are delight to continue developing music towards this direction

  Francisco Soto – bass
  Berfu Karli – Lead singer + guitar 2
  Aymen El Ghazouli – guitar 1 + vocal
  George Gkanas – keyboard 1 + vocal
  Chiara Letto – keyboard 2
  Murat Ethem – drums

 • BRB består av Camilla Hellén (sång), Conny Klintberg & Mats Andersson (gitarr), Hasse Bärling (bas), Ilpo Panttila
  (trummor). Bandet har letat fram det bästa från bluesrockens värld och kommer leverera låtar du kommer önska att
  du hört tidigare! Det utlovas mycket gitarr, feeling och fullt ös.

  Facebook
 • Vi är ett rockband från Örebro bestående av 4 killar i sina bästa år. Vi lirar klassisk melodisk rock med inspiration från 70 och 80-tal med fokus på groove och harmonik. Vi jobbar mycket med dynamik i setet och låtarna är både lugna och ambienta, men också snabba och mer rakt på sak.

  HemsidaFacebookInstagramSpotify
 • Besök biblioteksbussen i Regnbågsparken! Hos oss kan du träffa bibliotekets regnbågsbibliotekarier, delta i tävlingar och pyssla regnbågsarmband. Givetvis är bussen fylld med HBTQI-böcker som du kan bläddra bland och låna hem. Har du inget bibliotekskort ordnar vi det på plats.

 • Stanley, RFSL Newcomers, talar från Regnbågsscenen.

  ”In short, let’s talk about the importance of freedom as a universal human value – freedom of self-expression, freedom of peaceful meetings of people, freedom of choice of a partner.”

 • Gunilla Albert, styrelsen RFSL Västmanland.

  RFSL har stått stadigt i frågor om mänskliga rättigheter, våra rättigheter sedan 50-talet och tänker fortsätta göra så – vi backar inte om rättigheter. Ett progressivt samhället skyddar redan vunna rättigheter genom att ta nya steg framåt. Inte backa.

 • Är du queer OCH nörd, då har vi en picknick för dej i Regnbågsparken under Västerås Pride.
  Välkommen att droppa in till oss i Regnbågsparken på en fika, quiz, prat och mer. Vi bjuder på fikat!

   

   

 • Babsan spexar och leder allsång.

  Kom och var med när det rosa yrvädret

  från Skutskär kommer och drar in i Västerås.

  En galen stund med sång o galna påhitt!

  Babsan den glittriga jetset Ladyn

 • Med sånger om vardagens allvar, gör ”Säg mig” det enklaste och svåraste: att berätta en historia, utan att höja rösten och utan att vända bort blicken. Hennes visor, mjukt ackompanjerade av gitarrplock och saxofon, har fängslat först Norrbotten och därefter hela landet; hon har kallats “en sävligare Annika Norlin”, och “en fjälldoftande Moonica Mac”, men det spelar ingen roll vem hon är eller liknar – det är texten som lyser starkast hos denna strålande singer-songwriter. I vår släpper 26-åringen sitt andra album: “Inte nu men snart” – sju sånger om kärlek, längtan, saknad och hopp. Det verkar behövas.

  SpotifyInstagramHemsida
 • Melodier sammanflätade med berättande texter och breda genrevingar är den musikaliska grunden till Anette Tarstad Band. Anettes lena röst, Tanias levande gitarr och Lottas trygga trummor leker sig fram genom pop, rock, reggae, blues, jazz och visa. Tre vänner och en massa musik.

  SpotifyFacebookHemsida
 • 2023 gick tre omusikaliska grabbar från Faluns mörkaste bakgator ihop, fast beslutna om att tillsammans föra pop-punkens ösiga men melodiska skönhet tillbaks till samhällets finrum. Resultatet av detta ser ni i Blow Me Up.

  InstagramYoutube
 • Somriga melodier och ösiga trummor. Låttexter som tolkar ungdomens anda. Elwa kommer bjuda på en rockig spelning som gör det svårt att sitta still!

  Bandet är från Stockholm och grundandes av frontpersonen Ella Wadman, hon har släppt två EPs med musik som skrivits under hennes gymnasietid tillsammans med bandmedlemmen Matias. Numera består Elwa av de fyra medlemmarna Ella, Matias, Dante och Elias, och det bjuds på ny musik under varje spelning!

  SpotifyInstagram
 • Möt Kape Yeel, det norrländska indierock/popbandet som modigt blandar genrer och stilar både ljudmässigt och visuellt. Med sitt djärva sound och unika stil har de fångat uppmärksamhet från många håll.

  Från tidiga släpp som väckte uppmärksamhet till att spela på festivaler både hemma och utomlands har Kape Yeels resa varit hektisk.
  Deras catchiga indie-funklåt ”Lizard Boy” fångade intresset hos musikikonen Fredrik Strage och Sveriges ledande morgonshow Nyhetsmorgon, vilket ledde till supportgig tillsammans med popsensationen Junior Brielle. År 2020 lyste deras singel ”TIMEOUT” upp danska radion på DR P6 och cementerade ytterligare deras gränsöverskridande attraktion.

  Bildat år 2019 av tre bröder från Östersund, är Kape Yeels sound svårt att sätta i fack. Från ekon av Depeche Mode till indiefunk-vibbar utmanar deras musik etiketter och bjuder in lyssnare att delta i den ljudliga resan. Hösten 2024 kommer de att släppa sitt debutalbum, med dess första singel ”Mama Thinks I’m Cool” som utgavs den 5 april.

  SpotifyInstagram
 • Band baserat i Malmö med drömmar om tidigt 2000-tal och indiepop med tydliga melodier som skräpas ner av experimentella inslag till en spännande soppa. På det till synes vardagliga texter som har ett djup du inte anade som kommer träffa just dig efter 3e låten.

  SpotifyInstagramTikTok
 • Block party för kids handlar om att sätta rörelsen i fokus för barnfamiljer till musik. Vi bjuder in alla barn och familjer att dansa loss en stund hos oss!

  *Du kan önska din favolåt att dansa till!

  Målgrupp: Barn och unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående och dansande publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Skapa musik med elektroniska beats handlar om att sätta musikskapande i fokus. Du får testa på och göra egna beats med erfarna ledare. Det är även stund för att upptäcka och lyssna nyfiket på det som kreativt skapas.

  Vi bjuder in alla unga nyfikna en stund hos oss!

  Målgrupp: Unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan/Beat Battle Västerås

  Hemsida
 • Block party för kids handlar om att sätta rörelsen i fokus för barnfamiljer till musik. Vi bjuder in alla barn och familjer att dansa loss en stund hos oss!

  *Du kan önska din favolåt att dansa till!

  Målgrupp: Barn och unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående och dansande publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Skapa musik med elektroniska beats handlar om att sätta musikskapande i fokus. Du får testa på och göra egna beats med erfarna ledare. Det är även stund för att upptäcka och lyssna nyfiket på det som kreativt skapas.

  Vi bjuder in alla unga nyfikna en stund hos oss!

  Målgrupp: Unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan/Beat Battle Västerås

  Hemsida
 • Dansare från Hardcore dance complex bjuder på en energifylld dansshow!

  Målgrupp: Barn och unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Medarrangör: Hardcore dance complex

  Hemsida
 • ”Mic of the year” är nytt koncept för i år! Det ska ge en plats för kreativt skrivande inom musikkonst och rap/poet-konst. Alla är välkomna att delta, nybörjare som erfaren (bjuder in riket).

  *Anmälan är avgiftsfri och sker på plats mellan 18-18.30

  kl.19.00 Round 1 – Warmup för alla deltagare

  kl.19.30 Round 2 – Battle (deltagare kör med micken ett kort inslag för att battla om finalplats).

  kl.20.00 Round 3 – Final (finalisterna gör upp för att bli årets vinnare av Mic of the year).

   

  Inbjudna gäster:

  DJ: Steve Jones, Tri Force (Malmö)

  Host: Jojje One Kenonbi, Tri Force (Göteborg)

  Jury: Cosmic, Looptroop Rockers (Västerås)

  Jury: Astrala, Auroera (Västerås)

   

   

  Målgrupp: Unga/Vuxna

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Välkomna till BLOCK PARTY!

  We run Dj´s och hypeman avslutar kvällen med bästa soundsystem, bjuder in alla unga och vuxna som vill dansa och njuta av nuet! Garanterad dansmusik från olika urbana subkulturer som house, hiphop, reggaeton, ragga och mycket mer.

  Tag med dina vänner och avsluta kvällen med oss!

  Block Party pågår mellan kl.21-23.30!

   

  Målgrupp: Unga/Vuxna

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående/dansande publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Välkommen på roliga sommarlovsaktiviteter tillsammans med here 4U!

  Massor av skoj såsom ansiktsmålning, rättvisefotboll, rita och måla, jonglering, frisbeegolf, tipspromenad, såpbubblor, gör egna armband och bara vara.

  Vid fint väder är vi i Botaniska trädgården, vid lite sämre väder håller vi till inne i bibliotekets hörsal.

  Det bjuds även på lunch och fika, välkommen!

 • Redan för fyra tusen år sedan producerades ylletextilier storskaligt i Mellanöstern och bort mot östra Medelhavet. Snabbt spred sig hantverket i Europa och handeln med ull, garn och textilier blev väldigt viktig, lika viktig som handeln med bronsens beståndsdelar koppar och tenn.

 • Vad är då en brummare? Det är en oval skiva av trä eller bark med ett hål i ena änden, där ett snöre är fastsatt. När skiva snurras runt i luften med hjälp av snöret uppstår ett vinande eller brummande ljud. Brummaren är en primitiv leksak, men i flera kulturer är den också ett viktigt kultiskt föremål, vars läte tolkas som t. ex. en anfaders, ett gudaväsen eller ett mystiskt djurs röst.

 • Västerås Stads gatuartister bjuder på en härlig musikalisk resa med en salig blandning av gammalt och nytt, poppigt och rockigt

 • En vindsnurra är gjord av papper som formas som vingar och sätts fast på en pinne. När vinden blåser på vingarna snurrar den.

 • Gör din egen filtisfigur. Det enda du behöver ta med dig är din kreativitet!

 • Alla åldrar välkomna!
  Plats: utomhus längs Karlsgatan

 • Alla åldrar välkomna! 

  Plats: Konstlabbet 

 • MUSIK FRÅN 17.00 – FRI ENTRÉ

  NOM SOUNDSYSTEM FEAT. GOV. ANDY  FRÅN 22.00

  Hemsida

lördag

29 juni
 • Till Västerås Pride program på Mimerscenen behöver du ingen biljett.

 • Nanne Grönvall firar över 35 år som artist. Vilka år det varit! Flera hyllade krogshower, omtalad Diggiloo-turné, otaliga musikaler och pjäser, omtyckt programledare i radio och hela tio gånger i Melodifestivalen. 1996 vann hon tävlingen med ”Den vilda”, en låt skriven av henne själv tillsammans med Peter Grönvall. Nanne har som ingen annan skrivit in sig i den svenska nöjeshistorien.

  Med fullt ös och stor glädje har hon gett oss hits som ”Håll Om Mig”, ”Avundsjuk”, ”Den Vilda”, ”Highland” och ”Alexandra”. Förutom de egna hitsen ligger hon bakom Cecilia Vennerstens ”Det Vackraste” och Arvingarnas ”I Do” bland annat.

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  Hemsida
 • Americana- och countryinspirerade Jay Smith gjorde 2024 debut i Melodifestivalen med låten ”Back To My Roots”, skriven tillsammans med sin syster Maria Jane Smith & Victor Thell (från Smith & Thell), Jonathan Keys och Jonas Jurström.

  – Melodifestivalen är väldigt spännande. Men jag ska vara ärlig, det handlar om 94% spelglädje och 6% desperation” säger Jay med ett skratt.

  Efter Idol-vinsten 2010 släppte han sitt debutalbum ”Jay Smith” och blev vida omskriven, inte bara i Sverige utan även internationellt, särskilt efter att den välkände amerikanska nöjesprofilen Perez Hilton hyllat hans version av Madonnas ”Like a Prayer”. Därefter har han fortsatt att släppa musik, bland annat den guldcertifierade singeln ”God Damn You”. 2019 kom han senaste album ”Young Guns” som drar tydligt mot hans passion för amerikansk country.

  Inför 2024 har Jays musikstil utvecklats till en mix av core-country med inslag av pop, där berättandet står i centrum.

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  Hemsida
 • Rydell & Quick är en intressant grupp i den svenska rockscenen, och de kombinerar sitt musikaliska kunnande med en unik livsstil och marknadsföring. Christer Rydell och Malin Quick, som båda är klassiskt skolade musiker, har använt sina talanger för att skapa en distinkt ljudbild med både saxofon och dubbla trummor live, vilket är ovanligt för rockband.

  Deras samarbete med Harley-Davidson förstärker bandets image och kopplar deras musik till motorcykelkulturen, vilket ger en extra dimension till deras framträdanden och turnéliv. Med framgångsrika album som R.O.C.K.O.H.O.L.I.C och R.O.A.D.T.R.I.P har de etablerat sig på den svenska musikscenen och visat att de kan locka en bred publik med sin energi och musikaliska mångsidighet.

  BORDSBOKNING

  Brasseriets ordinarie servering: www.brasseriestadsparken.se

  Brasseriets utökade område (tältet) bokas via mejl, minimum antal 8 personer: info@brasseriestadsparken.se

  ENTRÉBILJETT / FÖRKÖP

  Förköp: www.brasseriestadsparken.se

  ÖPPETTIDER

  BRASSERIETS ORDINARIE SERVERING

  Torsdag: 11.30-01.00

  Fredag: 12.00-03.00*

  Lördag: 12.00-03.00*

  *Party med DJ kl 01.00-03.00

  BRASSERIETS UTÖKADE OMRÅDE (tält)

  Torsdag: kl. 17.00-01.00

  Fredag: kl. 17.00-01.00

  Lördag: kl. 17.00-01.00

  Rekommenderad minimiålder: 21 år

  Hemsida
 • Jag kommer att spela härliga flashbacks från 00- och 10-talet blandat med en och annan ny låt. Det blir musik som man kommer att vilja dansa till och som ger en bra vibe till prideparaden.

  – Caroline Olaisen, DJ

  Instagram
 • Sedan 1997 har vi funnits och verkat för den rioplatensiska tangon i Västerås med omgivning.

  Vi är en ideell förening som erbjuder våra medlemmar dans och undervisning i argentinsk tango. Vi vill få fler människor ska få uppleva magin i tango och bli en del av en levande tangokultur och vår gemenskap. När vi förenar föreningsliv och tango uppstår möten som gör att många skaffar sig vänner för livet.

  Föreningens verksamhet bedrivs i samarbete med Västerås Stad och nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet (NBV).

 • Swar Saadhana är en Musik grupp som undervisar mest indisk musik som kallas ”Hindustani Shastriya Sangeet”(Indian classical music). vi uppträder på olika indiska och andra evenemang.
  Gruppen började som Saaz O Awaaz av välkänd, aktad maestro Pandit Harvinder Singh ji, sitar spelare i 2015 med 30-40 elever som lärde sig Raaga musik från maestro veckovis. Den blev mindre och under Covid tiden vi var bara 4-5 elever kvar.
  Sen November 2022, Saurabh och Shekhar två elever av aktad Guruji, började igen med gruppen som Swar Saadhana med musikcirkel Raaga Projekt och undervisar musik till alla ålders vid hjälp av ABF.

  FacebookFacebook
 • Kålrot är ett punkband från Köping som spelar trallpunk. En blandning av humor, verklighet, melodier och fart.

  FacebookInstagram
 • Rutinerad powertrio som lirar tung rock med rötter i 70- och 80-talen.

 • Med influenser från band som peakade 68-74 har bandet skapat sin egen stil där de lägger stor vikt på dynamik och groove. Old school rock, med lite stänk av the southern thing.

  FacebookInstagramSpotify
 • No Wayne (ex Finnjävlar SE) are the brothers Kai Granqvist (guitar) and Ilpo Panttila (drums) together with Camilla Rensgård (vocals & guitar) and Göran Gruber (bass). The band delivers contemporary sonic therapy with roots in late 60’s/ early 70’s rock.

  SpotifyYouTubeFacebook
 • Mortimer Hill är tre killar i 16 års åldern som spelar rock. Kommer att framföra en del covers men också egenskrivet material. Repar i NBV:s Musikhus Musikpalatset i Örebro.

 • Breathe Out är ett nyetablerat post hardcore band ifrån Västerås som vill sätta Västerås på världskartan med ett stort avtryck.

  FacebookSpotify
 • The solo performances of Pilgrimage Years are a soft take on the gritty dreamrock & shoegaze that they usually bring as a band. With an eye for the smallest details, their songs get new meaning and a different emotional weight. What remains is the light falsetto over a carefully picked instrumental that carefully expresses coming of age and emotional development.

 • Under lördagförmiddagen förvandlas Regnbågsparken till alla familjers färgglada park.

  Hoppborg, ponnyridning, pyssel, hinderbana och en livs levande sjöjungfru!

 • Kom och skriv ner ditt budskap på plakat och passa på att pimpa dej inför paraden.

  Det kommer finnas försäljning av olika Prideflaggor och andra regnbågsprodukter

 • Samling kl 12:15 Bondtorget då anmälda ekipage kommer för uppställning. Funktionärer på plats tilldelar er position. Privatpersoner föranmäler inte utan går med i det ekipage en vill.

  Avmarsch kl. 13:15 mot Mimerscenen på Fiskartorget.

  Ta gärna med egen högtalare med musik, det gör paraden ännu lite festligare!

 • Kom och dansa loss med DJ Caroline Olaisen i väntan på att paraden tågar förbi!

  ”Jag kommer att spela härliga flashbacks från 00- och 10-talet blandat med en och annan ny låt. Det blir musik som man kommer att vilja dansa till och som ger en bra vibe till prideparaden.”

  Med stöd av ABF

 • Efter paraden får vi finbesök på Mimerscenen då konferencier Miss Peterson välkomnar paradens ekipage vid ankomst till Fiskartorget. Med sig har hon DJ MartinCarl samt dragqueen Lena BH & Amber Wet och dragking Herman Winter. Vilken fest!

  Duon S.F.U.R.P bestående av MartinCarl och Miss Petersson tog Stockholm med storm 2023 och har sedan dess hyllat drag, queer kultur och HBTQIA+ communityt i en mängd olika sammanhang, bland annat genom välgörenhetskonserter, klubbevents och pridefester. Under Västerås Pride bjuder duon på storslaget spektakel tillsammans med sina vänner.

  Det blir folkligt och festligt med Lena BH.
  Kicks, flips and splits med Amber Wet.
  Manligt, muskulöst och mumsigt med HerMan Winter.
  Party pepp med DJ MartinCarl och som vanligt allmänt tokeri när Miss Petersson håller i spakarna.

  Medverkande:
  DJ: MartinCarl
  Host: Miss Petersson
  Dragking: Herman Winter
  Dragqueens: Lena BH & Amber Wet

 • Låt oss presentera VÄSTERÅS PRIDEFEST fantastiska gästspelare. De kommer göra allt för att ni när morgonen gryr ska ha fått med er oförglömliga minnen!

  Den 29 juni kl. 22.00 lägger Västerås Pride beslag på O’Learys (den äldre delen, ingång från Stora Torget)! Stället kommer vara förbehållen Västerås Pride och alla festsugna likasinnade dvs Pridefirande gäster.
  DJ Pamela vänder plattor, Alex Falk huserar karaokevärd och Adrian kommer ingen att ha riktig koll på.
  Ta med dina skönaste vänner och bästa dansskor. Detta är något som bara händer en gång per år i Västerås så bli inte hemma, kom ut!
  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤

  Ålder 18 år-101 år.

  O’Learys Västerås, Torggatan 2.
  Förköp er biljett på Tickster, 100 kr.

  https://www.tickster.com/se/sv/events/2f8xntb3kjc0c77/2024-06-29/vasteras-pride-fest

  Varmt välkomna!

 • Ella Myrell är uppvuxen i Stockholm men bor nu mera i Örebro för att studera musik! Hennes intresse för musiken började tidigt och kärleken för att skriva och sjunga gör att hon idag satsar på en karriär inom detta. Ellas texter är självupplevda situationer och bearbetningar men det är ändå skapandet av olika melodier som får henne att inspireras allra mest.
  Nu spelar hon sin musik live tillsammans med bandet hon satte ihop genom folkhögskola, där dom alla träffades!

  SpotifyInstagram
 • Agnes Hustler är artisten & låtskrivaren som nyligen kommit ut som sjöjungfru.
  Hennes sjöjungfrutransformation har redan fått över 100 000 visningar på hennes Tiktok & instagram @agneshustler.

  Aktuell med EP:n ’Mermaid Summer’ som släpps den 7 juni åker hon nu på turné med stopp i Sverige, Norge & Tyskland. Musiken är somrig organisk pop med budskap om att ta hand om våra vatten och liven däri. Mermaid Summer-turnén får sin start på Eskilstuna Pride 18/5.

  OBS live-videor innefattar ej musik från uppkommande EP:n.

  SpotifyInstagramTikTok
 • Vi är Klotty och vi är ett Borlänge-baserat band som har spelat ihop i många år. Vi spelar vår egen typ av punkiga, tighta hårdrock med psykedeliska inslag och udda taktarter. Vi har mycket erfarenhet av livespelningar och längtar nu att få spela i Västerås.

  SpotifyInstagramYoutube
 • Washing Machina, det Stockholm-baserade bandet som bildades under våren 2021 under COVID-19-pandemin, har fått många att vända blicken mot sig med sitt unika sound. Inspirerade av inflytelserika band som Foo Fighters, Sonic Youth, The Breeders, Smashing Pumpkins, Pavement och Dinosaur Jr., har de skickligt blandat ihop medryckande popmelodier med avantgardistiskt gitarrarbete för att ge sig in i spännande nya ljudlandskap.

  Efter framgången med deras två EP-skivor, ”Perfect Misfits” och ”Last Bag on the Belt”, har Washing Machina nu presenterat sitt efterlängtade debutalbum, ”The Spontaneous Splendid”. Utgivet genom Lovely Records den 1 mars är albumet ett bevis på bandets utvecklande konstnärskap och innovativa anda.

  Utöver sina studioprestationer har Washing Machina även gjort avtryck live, och har nyligen varit förband åt BDRMM. De spelade också nyligen på Landet den 8 mars, och i Gävle på Musikhuset den 9 mars, där de delade scen med Statues och Sweet Teeth.

  SpotifyInstagramHemsida
 • I sensommar 2021 börade tre tonåringar skapa ljud tillsammans. Spola fram bandet strax 3 år, befinner sig fyra tonåringar under bandnamnet ØNYX och skapar musik.

  Pojkspolingarna från Falun har rest runtom i landet och spelat för all möjlig publik och samlat sig en fanbase, stora som små.

  Med egenskrivna låtar och explosiv scennärvaro satsar ØNYX alltid på att ge den bästa utav shower. Är det någon i bandet som inte presterar kan de förvänta sig att få GÅ hem till Falun NAKNA och insmorda i kattmynta.

  SpotifyInstagramYoutube
 • Det svenska indiepopbandet IGÅR skriver musik från sina hjärtan för att hitta in i andras. Deras musik är något man kan lyssna på vid livets toppar likaså dalar. Igenkänningsfaktorn till texterna är hög hos många eftersom IGÅR skriver om saker som verkligen har hänt. “Jag skriver en låt om igår så att jag kan leva vidare imorgon” och därmed namnet IGÅR, musik som man lyssnar på för att komma vidare i livet. IGÅR fyller sina provrör med allt från 60-talsrock till modern pop för att skapa sin alldeles egna tolkning av musik.
  Efter en tuff tid under pandemin släpper IGÅR äntligen sin musik för att påbörja ett nytt kapitel i sina liv. Musiken har aldrig varit så viktig som de senaste åren. Den har hjälpt många genom svåra perioder och den hjälper även nu folk i vardagen. Så låt oss leva vidare imorgon med IGÅR’s musik i öronen.

  IGÅR fortsätter sin resa genom hemstaden med konserter, musikvideor och annat skoj efter ett uppehåll så släppte bandet i mars årets första singel, Dödens grop.

  SpotifyInstagramYoutube
 • The Reeds är ett folk/rock band från Västerås. I och med släppet av deras debutalbum 2024 så blir de ett band att räkna med.

  SpotifyInstagram
 • Pop-rock på svenska med med mycket sång och tydliga refränger. Det är den snabba sammanfattningen av Jonsson United. Ett sjumannaband från Sundsvall som släppte sin första singel för sex år sedan.
  Från att ha startat som ett projekt har bandet tagit en allt fastare form. Och är nu mer ett tajt live-band, med låtar som stilmässigt sneglar tillbaka till åttio- och nittiotal. Ofta upptempo, alltid med texter som vill leta sig in under huden.

  SpotifyFacebook
 • Även i år har vi skapar vi yta för spontanbasket på WE RUN! Kom förbi med dina vänner och spela en stund hos oss, vi lånar ut bollar på plats!

  Pågår mellan kl.14-16.30

  Målgrupp: Unga/Vuxna

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Dansare från Hardcore dance complex bjuder på en energifylld dansshow!

  Målgrupp: Barn och unga

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Medarrangör: Hardcore dance complex

  Hemsida
 • Välkomna till Västerås största och roligaste utomhusdanstävling!

  Ett populärt koncept med dansbattles för barn, unga och vuxna! Alla är välkomna att anmäla sig till våra olika tävlingar, nybörjare som erfaren (bjuder in riket).

  *Anmälan är avgiftsfri och sker på plats mellan 17.00-17.30

   

  kl.18.00 Kids Battle uttagningar (7-14 år)

  kl.18.30 Kids Battle (koncept 7 to smoke – Allstyle)

  Price: Goodiebag

  ——————————————————–

  kl.19.00 Breaking Battle (warm up och uttagningar alla åldrar)

  kl.19.30 Breaking Battle ((koncept 7 to smoke – Breaking)

  Price: 1500 sek

  ———————————————————

  kl.20.00 Big Battle 1 vs 1 (uttagning 15-uppåt år)

  kl.20.30 Big Battle 1 vs 1 (finalister)

  Price: 1500 sek

  ——————————————————–

  Inbjudna gäster:

  DJ: Steve Jones, Tri Force (Malmö)

  Host: MC Hakey, Auroera (Stockholm)

  Judge: BBoy Mumtaz (Turkiet)

  Judge: Mario P Amigo (Västerås)

  Judge: Mackie by Nature (Västerås)

  + hemliga gäster!

   

  Målgrupp: Barn/Unga/Vuxna

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Välkomna till BLOCK PARTY!

  We run Dj´s och hypeman avslutar kvällen med bästa soundsystem, bjuder in alla unga och vuxna som vill dansa och njuta av nuet! Garanterad dansmusik från olika urbana subkulturer som house, hiphop, reggaeton, ragga och mycket mer.

  Tag med dina vänner och avsluta kvällen med oss!

  Block Party pågår mellan kl.21-23.30!

   

  Målgrupp: Unga/Vuxna

  Aktiviteten är gratis

  Plats: Stående/dansande publik på WE RUN (Stora gatan 24)

  Hemsida
 • Böcker, sport och läsning för hela familjen. Välkommen till Västerås huvudbibliotek där vi dukat upp en bokbuffé med läskojor, bokpingis, insektssafari, ordpussel, tipspromenad, bokskådning och bokpicknick.

  Passa även på att träffa Västerås biodlarförening som har med sig bikupa, honung och annat skoj om bin och deras miljö.

  Och du, Kulturbanken har öppet. Välkommen!

 • Varmt välkomna att vara med om årets floristiska upplevelse Västerås Hattparad under Cityfestivalen. Upplev floristernas imponerande hantverksskicklighet och gränslösa kreativitet.

  Temat för årets tävling är ”Trädgårdsfest”. Tävlande florister ska tolka temat i två floristiska arbeten; en Huvudbonad, hatt eller mössa ”Trädgårdsfest” och en tavla med tema ”Trädgårdsfest”.

  Vad händer? Domarbedömd floristtävling för florister och publikomröstning. 17 tävlande.
  9.30 Startar tävlingen med tävlingsarbete 1; Blomsterhatt/mössa med tema ”Trädgårdsfest”. Ska kunna bäras på huvudet.
  10.00 Publikinsläpp
  11.00 Tävlingsarbete 2; Blomstertavla med tema ”Trädgårdsfest”.
  12.30 Hattparad/hattpresentation av de floristiska arbetena.
  16.30 Prisutdelning där vi korar årets Hattparadsvinnare, både domar- och publikpris.

  14.00  Föreläsning Nobelblommor genom åren. Med superfloristen Per Benjamin. Missa inte att köpa biljetter till seminariet. 125: – Biljetter finns hos Billetio.se. Endast förköp.

  Blomsterfestival – Vi fyller hela Karlsgatan 2 med blommor

  Kl. 12.00 – 16.00 Under hela dagen kommer det finnas mängder av olika pysselaktiviteter för barn och familjer med temat blommor

  Kl. 13.00 – 15.00 Kulturtåget -Blomsterbingo (tåget går varje 15 min)
  Åk med vårat kulturtåg och försök att hitta alla olika sorters blommor som finns utplacerade efter vägen.

  Hemsida
 • Alla åldrar välkomna! 

  Plats: Konstlabbet 

 • MUSIK FRÅN 17.00 – FRI ENTRÉ

  NOM SOUNDSYSTEM FEAT. GOV. ANDY  FRÅN 22.00

  Hemsida
 • Under festivalen presenterar föreningen lördag 29/6 Nya Perspektiv följande alternativa liveakter:

  Scen: Klubb19, Slottsgatan 19, 722 11, Västerås (kom i tid, begränsat antal platser!) Entré: Frivillig entré 20kr (inkluderar medlemsskap) Tid: Lördag 29/6 19.00-22.00 läs mer på: https://www.nyaperspektiv.se/

  19.00 Alexandra Spence (AU)

  Alexandra Spence är en ljudkonstnär och musiker som bor på obebyggd Wangal-mark i Sydney, Australien. Hennes praktik omtolkar de invecklade relationerna mellan lyssnaren, objektet och den omgivande miljön som en sorts gemenskap eller samtal. Hennes estetik föredrar fältinspelningar, analog teknik och objektinterventioner. https://alexandraspence.net

  20.00 Moonilena (SE)

  Moonilena är pseudonymen för den Stockholm-baserade ljudkonstnären, DJ och musikern Marlena Salonen: flitigt engagerad för mixar, festivaler och klubbspelningar runtom i Europa. ”Moonilena, använder sig av mjuka och vackra – och störiga – ljud på albumet ’Minnet’” SR P2 Elektroniskt. https://open.spotify.com/album/13uM2EnYVNvtmLbWmDVdnL

  21.00 Robert Ånholm (SE)

  Robert Ånholm verkar i Västerås och presenterar sitt ambienta projekt. https://soundcloud.com/robert-holm-3

  Tillgänglighet Klubb19 Klubb 19, Slottsgatan 19, Västerås [Karta, Eniro] Högt entrétrappsteg. Rullstolsramp finns. Toalett finns men är ej anpassad för personer i rullstol. Konsertlokalen har dock inga höga trappsteg utan möbleras med stolar. Elfordon är för skrymmande för lokalen (max bredd 90 cm). Dessa måste parkeras utanför på grund av utrymningsskäl.  Lokalen har ej hörslinga, men den kan installeras tillfälligt vid behov. Lokalen har ej utmärkta synleder men är å andra sidan inte så stor och inga höga trösklar finns. Hjälpsam personal finns dock alltid tillhands för att hjälpa besökare med olika tillgänglighetskrav. Läs mer om tillgänglighet på: https://www.nyaperspektiv.se/news/?page_id=1105

  Hemsida